2 tips voor het maken van een praktische en stijlvolle kinderkamer

Geplaatst op

Je kan veel plezier beleven met het kopen van meubels en het inrichten van een kinderkamer, maar hoe krijg je nou een praktische, maar stijlvolle kamer? We begrijpen namelijk dat geen enkele ouder een fortuin wilt uitgeven aan het aankleden van een ruimte vol dinosaurussen om de volgende minuut te ontdekken dat ze geobsedeerd zijn door iets anders en niet in een dinokamer willen slapen. Met onderstaande tips creëer je een fijne functionele en stijlvolle kinderkamer. 

Denk aan de functie

Denk na over hoe je de slaapkamer wilt gebruiken. Wordt het alleen een plek waar je kind slaapt? Of zet je er bijvoorbeeld een kinderbureau neer? Waar je kindje aan kan spelen en werkjes kan maken voor school? Door na te denken over hoe je kind de ruimte zal gaan gebruiken, kun je makkelijker in kaart brengen welke ‘zones’ je wilt creëren en welke meubels je daarvoor nodig hebt. 

Denk na over de stijl

Voordat je naar de winkel gaat en overweldigd wordt door al het fantastische aanbod aan kinderkamerartikelen, is het een goed idee om na te denken over de stijl die je wilt creëren. Je kunt ter inspiratie denken aan het volgende:

  • Het kleurenpalet, zoals blauw en mosterdtinten
  • Een thema, zoals superhelden of prinsessen
  • Een interieurstijl, zoals bohémien of landelijk 

Hoewel een themakamer erg leuk is, brengt deze de meeste risico’s met zich mee. Je kind zal waarschijnlijk na een aantal jaren het gekozen thema niet meer leuk vinden of te kinderachtig. Door de kamer in te richten in een bepaalde interieurstijl en kleur zit je voorlopig nog wel veilig. Daarnaast is het verven van de muur in een ander kleurtje na een aantal jaar, vergeleken het kopen van hele andere kamerinboedel een stukje goedkoper. De kleur en de stijl geven je een houvast tijdens het winkelen en zorgen ervoor dat alles stijlvol bij elkaar past. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden