4 leuke wijken om te wonen in Utrecht

Geplaatst op

Utrecht is een leuke en bruisende stad en telt zo een 358.000 inwoners. Utrecht kent leuke grachtjes, vele terrassen, winkels en restaurants. Daarnaast is er een groot aantal studenten te vinden, door de verschillende hogescholen en universiteiten die de stad kent. Utrecht stad is opgesplitst in 10 wijken. Hieronder lichten we er een aantal toe.  

Utrecht West

Utrecht West bestaat uit 5 buurten en 2 bedrijventerreinen, waaronder Lombok, Nieuw Engeland, Oog in AL, Schepenbuurt en Welgelegen. In West staan er ongeveer 12.800 woningen. Ongeveer de helft hiervan is een koopwoning. In West is ongeveer 26% van de bevolking 25 – 34 jaar. 

De Binnenstad

De binnenstad kent verschillende buurten, zoals Oude Binnenstad, Vaartsebuurt en Hooch Boulandt. In de binnenstad wonen er vooral mensen tussen de 25- 34 jaar. In vergelijking met de andere buurten in Utrecht wonen er het minste aantal mensen in de binnenstad. Dit is te verklaren doordat er veel panden gebruikt worden door bedrijven. Als je in de binnenstad woont ben je snel in het winkelcentrum. Het OV is goed bereikbaar en je zit zo op het terras. Wonen in de binnenstad is zoals te verwachten niet goedkoop. 

Vleuten- De Meern

Deze wijk is de grootste wijk van Utrecht, dit komt doordat oude ‘woonkernen’ Vleuten en De Meern op zichzelf staande plaatsen waren. Nu vallen de volgende buurten onder deze gecombineerde wijk, Haarzuilens, Ouderijn, Rijnenburg, Veldhuizen en Vleuterweide. In deze wijk wonen er naar verhouding veel kinderen. Gemiddeld geven inwoners van deze wijk hun woning een cijfer van een 8 of hoger. 

Leidsche Rijn

Ook Leidsche Rijn is een wijk waar in vergelijking tot andere wijken in Utrecht vele kinderen wonen. De wijk Leidsche Rijn kent de volgende buurten, Leidsche Rijn Centrum, Grauwaart, Het Zand, Hoge Weide, Leeuwesteyn, Rijnvliet, Terijde, Langerak en Parkwijk. De nieuwe buurt in aanbouw is Groenewoud. Deze hoort bij kantorenpark Papendorp. 

Wil je in Utrecht wonen?

Wil je graag in Utrecht wonen? Schakel Makelaardij Van Doorn Utrecht in. Zij vertellen je graag meer over de wijken en de beschikbare huizen in Utrecht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden