De creatie van het tuinpad – bestrating, grind of hout?

Geplaatst op

Je wilt een tuinpad aanleggen, maar kunt hier niet over beslissen? We geven je een overzicht van de basisprincipes en de ontwerpmogelijkheden om een supertuin te ontwerpen. De drie basisprincipes die je moet volgen zijn – het tuinpad moet stabiel zijn, in lijn met de stijl van het tuinontwerp en natuurlijk op maat gemaakt. Voordat je het tuinpad aanlegt, moet je zorgvuldig plannen. Het is ook heel belangrijk om te bedenken hoe vaak en hoeveel mensen het pad zullen gebruiken. Houd voor de breedte van het pad zo’n 1.5 meter aan. 

Het maken van een tuinpad – vergelijking van grind, kiezels en hout

Een grindpad heeft verschillende voordelen – het is een goedkoop alternatief, gemakkelijk te leggen. Je hoeft geen grote kennis te hebben. Ook is een straatgoot niet nodig, dat wil zeggen, het water zakt door het grind. Nadelen – de grindpad is soms moeilijk te reinigen, zeker als het zich onder bomen bevindt. Daarom is het raadzaam om het grind te leggen op de zonnige plaatsen. 

Verhard tuinpad – bestrating, grind of hout? 

Een verharde tuinpad  van tuin stenen heeft vele voordelen. De straatstenen zijn slipvast en voelen sterk aan. Met een goede kwaliteit en stabiele ondergrond kan dit pad decennia worden gebruikt. Nadelen – de blokken zijn gemaakt van beton of natuursteen. De verscheidenheid aan steensoorten kan verwarrend worden, je moet al weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende soorten steen. Hier is het in ieder geval raadzaam dat je kiest voor de wat duurdere stenen – deze zijn meestal beter bestand tegen vorst. 

Tuinpad hout – een voordelig alternatief

Het pad van tuinhout  is een goedkoop alternatief, hout dat er natuurlijk uitziet, is vaak erg mooi in de tuin. Het nadeel is dat het oppervlak van het hout nogal glad kan zijn. Met kleine kinderen en oude mensen is dit pad niet zo handig. Blijf onze blogs lezen. Dan weet je zeker dat je helemaal op de hoogte blijft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden