De gietvloer als basis voor een nieuw interieur

Geplaatst op

Een nieuw interieur inrichten voelt een beetje als nieuwe kleren aantrekken, het is een heerlijk gevoel om te wonen in een huis dat net helemaal lekker opgeknapt is. In deze blog gaan we je helpen om dit doel en gevoel te bereiken. Ben je er klaar voor? Lees dan snel met ons mee en doe je voordeel met de creatieve tips. 

De basis voor moderne interieurs 

Tegenwoordig is het interieur van onze woningen lekker minimalistisch vormgegeven. De basis voor minimalistische woonstijlen is toch echt wel de gietvloer. Dit is een strakke en eenvoudige vloer die zijn oorsprong kent in de industriële en medische context. Hij is daar populair vanwege het gemak waarmee deze vloer te reinigen is, ook de slijtvastheid ervan wordt bejubeld. Er zijn een aantal stijlen die gangbaar zijn tegenwoordig, denk aan de: 

  • Scandinavische 
  • Minimalistische 
  • Industriële 

We nemen een aantal tips met je door hoe je je woning kunt inrichten volgens deze stijlen. 

Scandinavische stijl

Elke woonstijl is een reflectie van de omstandigheden waarin deze ontstaan is. Geen wonder dat we in de Scandinavische stijl zoveel hout, natuurlijke tinten en lichte kleuren zien. Dat komt omdat de Scandinavische mensen hechten aan lichte interieurs. Dit laatste heeft te maken met de lange winters en de donkere dagen. Dan is een heldere woonkamer erg prettig. Je kunt tal van decoraties en objecten plaatsen in je kamer als je deze onderdompelt in de Scandinavische stijl, zoals dierenvellen (al dan niet kunstmatig), geweien en zelfs gedroogde bladeren en veren. 

Minimalistische stijl

In de minimalistische stijl, ook wel de zenstijl genoemd, vinden we de sporen van de context waarin deze stijl ontstaan is. De eenvoudige lijnen in de ontwerptaal en de natuurlijke materialen, als beton en bamboe, spreken van de Japanse zenkloosters waar deze stijl ontstaan is. Het is een prachtige stijl voor een kamer waarin je helemaal even tot jezelf wilt komen. We zien binnen deze stijl het gebruik van water en Boeddhistische sculpturen. 

Industriële stijl

Wat vroeger alleen in de fabriek of binnen de scheepvaart te vinden was, kunnen we nu gemakkelijk tegenkomen op brocantes en rommelmarkten. Zelfs antiquairs leveren industriële objecten voor in een industrieel interieur. Daarmee wordt het een heel bijzondere stijl, omdat er zoveel kan. Wist je dat er zelfs bedrijven zijn die naar oude fabrieken in de voormalige DDR gaan om er lampen en andere industriële objecten te zoeken, deze mee te nemen, zo nodig te reviseren en op deze manier unieke objecten aan jouw kunnen verkopen voor je huis? Echt geweldig. Verdiep je er eens in. 

Blijf ons volgen voor meer gave design tips. We blijven je inspireren! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden