De ultieme gids voor een rustieke stijl

Geplaatst op

De karaktervolle rustieke stijl is uitnodigend vanaf het moment dat je de warme omhelzing van aardse tinten, oversized gezellig meubilair, zoals een landelijke tv meubel, en door de tijd verweerde accenten voelt. Elk element van een rustieke ruimte geeft de sfeer van geschiedenis en ruige charme. Het rustieke decor is goed te combineren met andere stijlen, van rustiek-modern tot rustiek-boerderij.

Rustieke stijl: de basics

  • Beschadigde of verweerde afwerkingen
  • Zacht lederen meubelen met eenvoudige lijnen
  • Meubels of accenten van ruw hout
  • Neutrale en warm getinte kleuren
  • Handgestikte stoffen met een rijke textuur
  • Blootgestelde buitenelementen, zoals steen, baksteen of hout

Warm en gezellig kleurenpalet

Van de houten lambrisering in de cabine tot de soepel bruine lederen fauteuils, de rustieke stijl staat in het teken van warme en sfeervolle kleuren. Neem kleuren uit het neutrale palet van Moeder Natuur met een mix van zacht grijs, bruin, beige, bruin en ingetogen zwart. Voor een pop van kleur kun je aardetinten, zoals baksteenrood, adobe-oranje of bladvarengroen kiezen. Kies voor overwegend effen gekleurde stukken, accentueer dan met interessant textiel, zoals een handgestikte quilt, zuidwestelijke motorkussens of tapijten met een interessant patroon.

Verweerde materialen

Verweerde materialen zijn de basis van de rustieke stijl. Van verweerd hout en gegalvaniseerd staal tot ingewerkt leer en licht rafelende tapijten, versleten afwerkingen roepen een huiselijk gevoel op, alsof het huis en alles wat er in zit al eeuwenlang bestaat.

Begin klein met verweerde houten frames en accenttafels en ga over op rustieke houten vloeren en kajuitwaardige lederen stoelen als je klaar bent om je echt te committen. Creëer een verzamelde mix van tijdloze accenten met nieuwe stukken die al charmante krassen en deuken hebben, of struin door antiekwinkels en rommelmarkten voor vintage vondsten.

Breng het buitenleven naar binnen met een nepgewei of jachttrofeeën, planten of plantenmotieven aan de muur en op de natuur geïnspireerde accenten (berkenstammen of verlichting in de vorm van takken).

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden