De veelzijdigheid van beton: fundering en siermateriaal

Geplaatst op

Mensen houden ervan om zo nu en dan de tuin uit te breiden. Dit komt ook een beetje door de huidige tijd, omdat de tuin nu toch wel de nummer een privé buitenplek is voor veel mensen die normaal gesproken naar een bos of park gingen. Die dingen zijn allemaal wat lastiger geworden vanwege de coronacrisis. We willen natuurlijk wel om de zoveel tijd lekker buiten kunnen zijn omdat het gewoon gezond is en we ons er fijner door voelen. In deze blog geven we je tips hoe je de tuin beter kunt uitbreiden en hoe je een fundering voor je projecten kunt vormgeven. 

De fundering voor buitenprojecten

Voor de fundering van een tuinhuis worden vaak betonnen opzetranden en betonplaten gebruikt. De stevigheid die vanuit betonplaten te halen is, is met maar weinig andere funderingen te vergelijken. Niet alleen voor een tuinhuis is het een geschikte fundering, ook voor een parkeerplaats doet de betonplaat graag zijn ondersteunende werk. Betonplaten zijn ook bijzonder geschikt om je erf mee te verharden.

Hoe kom ik aan betonplaten? 

Het gemakkelijkst is het om betonplaten te bestellen, zoals bij https://www.wester-beton.nl. Niet alleen hebben ze betonplaten in de aanbieding, die overigens ook zeer veel gebruikt worden voor industriële toepassingen, ook voor de versiering van de tuin leveren betonnen sierelementen. Online een aankoop doen is gemakkelijk omdat je eenvoudig kunt filteren op eigenschappen van de producten. Natuurlijk wordt er ook graag informatie aan je verstrekt wanneer je hiernaar vraagt.

Beton als siermateriaal

We kennen beton al eeuwen en eeuwen als materiaal waarvan viaducten, bruggen en belangrijke gebouwen gemaakt worden. En meer recente ontwikkeling is dat beton ook als sierobject gebruikt wordt in de tuin. Maar niet alleen in de tuin, ook binnen in de woning zien we het materiaal terugkomen. In een vorm van objecten, maar ook omdat bijvoorbeeld de betonnen muren van huizen nu gewoon zichtbaar zijn. In de moderne tijd werd dit weggewerkt met een gipswand of iets dergelijks, maar in de postmoderne tijd laten architecten juist zien wat er achter de ´façade´ zit. Zo worden er ook in vele gevallen systeemplafonds weggelaten die ´normaal´ gesproken buizen en leidingen zouden verhullen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden