Een rieten dak is pure kunst

Geplaatst op

In de moderne kunstgalerie zie je alleen maar mooie dingen. Uiteenlopende zaken. Dat je in een dergelijke galerie ook zomaar eens een rieten dak tegen kunt komen, is niet zo gek. Een goed aangelegd rieten dak dat goed onderhouden is, is namelijk pure kunst. 

Aanleggen rieten dak is pure kunst

Je kunt ook stellen dat het aanleggen van een rieten dak pure kunst is. Het is een vak, een ambacht. Werd dit vroeger van vader op zoon doorgegeven, daar is er tegenwoordig een opleiding rietdekken. Daarmee is de toekomst van het vak in elk geval gewaarborgd. Als je alleen zaken wilt doen met het beste rietdekkersbedrijf, zoek dan altijd een bedrijf dat VCA-gecertificeerd is. Dat zegt namelijk iets over de kwaliteit van het bedrijf. 

Karakteristieke en oude stijl

Je kunt bij een modern rietdekkersbedrijf terecht voor daken op een onderconstructie of een open constructie, dan kies je nadrukkelijk voor karakteristiek en de oude stijl. Tegenwoordig kiezen mensen echter steeds vaker voor een dichte constructie. Dit geldt als de meer moderne vorm, bovendien is dan sprake van extra brandveiligheid en een betere isolatie. Van tocht heb je dan amper nog last. Precies dat zijn ook de redenen waarom mensen vaker voor deze manier van riet dekken leggen. Behalve jouw eigen wensen, zal de specialist van het rietdekkersbedrijf ook altijd advies geven wat voor jou de beste constructie is. 

Het beste advies en ook voor spoedonderhoud

Behalve het plaatsen van een rieten dak, doe je ook altijd een beroep op het rietdekkersbedrijf voor het beste advies. Dat geldt ook voor onderhoud en spoed onderhoud, bijvoorbeeld wanneer jouw dak te maken heeft met schade na storm, als er zich mos en alg aandient op het dak en wanneer er kale plekken op het dak ontstaan. Als geen ander is het rietdekkersbedrijf in staat om voor een langere levensduur te zorgen. Laat je de specialist het dak goed onderhouden, dan moet een rieten dak zomaar dertig jaar meekunnen.

Een rieten dak is pure kunst. Mits sprake is van goed onderhoud en mits je zaken doet met het beste rietdekkersbedrijf in jouw omgeving. Want een rieten dak verdient een absolute specialist. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden