Gebruik een waterontkalker en profiteer

Geplaatst op

In d tekst nemen we met je door wat er verschillende voordelen zijn van een waterontkalker. Wij noemen dit ding ook wel eens een waterontharder. Er zijn grofweg 2 typen die vaak voorkomen. Deze willen tegenover elkaar zetten om jou zo goed mogelijk een keuze te kunnen laten maken. Lees snel verder in deze blog en doe je voordeel met de informatie. Natuurlijk is het ook mogelijk om nog allerlei andere blogs op onze site te lezen over veiligheid. Dat raden we je zeker aan, want zo wordt het wonen en leven in je woning nog leuker en beter. 

Waterontkalker: de voordelen

Er zijn verschillende voordelen die komen met een waterontkalker. Sowieso zul je veel langer met apparaten doen en ze gaan veel minder energie verbruiken maandelijks. Het feit wil namelijk, dat wanneer er in apparaten als wasmachines kalkaanslag zit, ze zeer slecht gaan presteren en meer energie verbruiken. Je kunt het dus allemaal voorkomen door een waterontharder aansluiten op de hoofdwaterleiding in de meterkast. Zo bespaar je geld en energie.

Welke waterontharders zijn er?

Wanneer we kijken naar de verschillende waterontharders, dan valt het op dat er grofweg twee verschillende waterontharders vaak gekocht worden: de ionische waterontharder met zout en de magnetische waterontharder. We willen je graag de 2e aanraden, de magnetische waterontharder. Dat doen we namelijk niet zomaar, dat komt omdat de eerste waterontharder werkt met een zoutreservoir en dit moet telkens ververst worden. Uit onderzoek blijkt dat het zout in het zoete water terecht komt en dat dieren en planten hier negatieve effecten van ervaren. Het zoete water is dan niet meer te gebruiken als drinkwater bijvoorbeeld. Dit noemen wij het proces van verzilting. Overal op de wereld zien wij dit en we raden je dan ook af om gebruik te maken van een ionische waterontharder, zodat je er niet aan bijdraagt. 

Een magnetische waterontharder daarentegen is veel gebruiks- en milieuvriendelijker omdat je hem alleen maar hoeft aan te sluiten en er verder niet meer naar om te kijken. De magnetische straling bestraald het water en zo blijft de kalk in het water opgelost zitten. De kalk gaat zich dus niet als kalkaanslag gedragen in verschillende apparaten. Niet alleen in apparaten vinden we kalkaanslag terug, maar ook in leidingen van bijvoorbeeld de wc en de verwarming. Dit alles gaat slechter werken en dan moet er een expert aan te pas komen om problemen op te lossen. Dus schaf een magnetische waterontharder aan, die ook helemaal niet zo duur is, en voorkom de kalkaanslag waar je niet op zit te wachten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden