Het ideale bed voor de kleine slaapkamer

Geplaatst op

In kleine slaapkamers is het soms moeilijk om een bed naar wens te kiezen. In deze blog leggen we creatieve oplossingen uit die jou en een geliefde kunnen helpen om de slaapkamer goed te benutten.

Een tweepersoonsbed in een kleine ruimte

In een kleine slaapkamer is een tweepersoonsbed vaak ondenkbaar. Toch zijn er veel tweepersoonsbedden met een ‘dunne’ afmeting waardoor ze toch passen. Zoals een tweepersoonsbed met afmeting 160×200. Het wordt wel knus samen met je geliefde maar je hebt toch de ruimte om naast elkaar te liggen. Dit is perfect te combineren met een topmatras 160×200. Deze past perfect bovenop het tweepersoonsbed en neemt weinig ruimte in beslag. Tevens verhoogt een topmatras het comfort dus een perfecte toevoeging. 

Stapelbed

Wil je met iemand anders slapen in een kleine ruimte maar is het onmogelijk om een tweepersoonsbed neer te zetten? Gebruik dan een stapelbed. Zo kun je toch nog in dezelfde ruimte slapen. Het is supergezellig om ’s nachts nog te kunnen praten met een persoon onder en de ander boven. Denk aan die Amerikaanse films (waar stapelbedden zeer populair zijn). 

Een hangmat

Oké, dit is misschien nogal een gekke. Een hangmat zie je namelijk niet veel in Nederland, laat staan de slaapkamer. Toch heeft een hangmat heel veel voordelen, al helemaal voor een kleine slaapkamer. Een hangmat is namelijk zeer makkelijk op te bergen en neemt uitgeklapt ook weinig ruimte in beslag. Je kunt de ruimte van een kleine slaapkamer dus veel beter benutten. Daarnaast bestaan er hangmatten die speciaal zijn gemaakt voor slapen (langdurig liggen). Een hangmat plaatst jouw lichaam in een ideale slaappositie en door het lichte zwaaien kom je beter tot rust. Denk aan het heen en weer wiegen als baby-zijnde. Er zijn veel mensen die aangeven dat het slapen in een hangmat ze in een diepere slaap brengt en dat ze sneller in slaap vallen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden