Hoe kies je de juiste bureaustoel?

Geplaatst op

Het kiezen voor de juiste bureaustoel is erg belangrijk. De gemiddelde ‘zakenman of vrouw’ zit door een 40 urige werkweek, zo een 1900 uur per jaar op een bureaustoel. Als je dat nog vermenigvuldigt met het aantal jaar dat iemand werk zie je dat je een groot deel van je leven zittend doorbrengt. Ergonomische studies concluderen dat een goede ondersteunende bureaustoel de productiviteit verhoogt en efficiënter te werk gaat. Een slechte bureaustoel daarentegen zorgt voor rugklachten, problemen met de benen. Om blessures te voorkomen en comfortabel te werken moet je bij het kopen of kiezen van een bureaustoel rekening houden met het volgende:

Steun in de onderrug

Een goede bureaustoel ondersteund je onderrug. Echt goede stoelen hebben een verstelbaar deel bij de onderrug, waardoor je deze kunt verstellen naar de gewenste houding. 

Verstelbaarheid

Bij bijna alle bureaustoelen kun je de hoogte van de stoel en de armleuning verstellen. Dit is zeker belangrijk, maar niet het belangrijkste bij het kopen van een bureaustoel. De betere bureaustoelen hebben ten minste 5 verstelbare delen. Sommige bureaustoelen gaan zelfs tot 14 verstelbare delen. Belangrijke verstelbare elementen zijn:

  • Steun voor de onderrug
  • De breedte en hoogte van de armleuning
  • De breedte en hoogte van de rugleuning
  • De hoek van de zitting en de rugleuning
  • Spanningscontrole

Wielen of geen wielen

Wielen zijn belangrijk onder een bureaustoel, dit voorkomt dat je over je bureau heen gaat hangen. Als er tapijt in het kantoor ligt kunnen wieltjes lastig zijn. Mocht er tapijt in je kantoor liggen neem dan wieltjes die geschikt zijn voor tapijt. 

Draaivoet

Alle bureaustoelen moeten vrij kunnen draaien, zodat je ook hier weer niet over je bureau heen gaat hangen, maar alle delen van het bureau makkelijk bereikbaar zijn. 

De stof

De stof van een bureaustoel moet ademend zijn om te voorkomen dat de stoel warm en oncomfortabel wordt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden