Hoe krijgt mijn atelier een betere geluidsambiance?

Geplaatst op

In deze blog geven we je een aantal tips waarmee jij je atelier een betere ambiance kunt geven, in het bijzonder op het terrein van de acoustiek. Dit doe je in de eerste plaats met akoestisch pleisterwerk. Daarnaast zijn er nog tal van andere dingen die je kunt doen. Meer weten? Lees dan snel verder in deze informatieve blog. 

Akoestisch pleisterwerk

Wat is akoestisch pleisterwerk? Veel mensen zullen die vraag stellen. In feite is het een laag op het plafond of wanden dat geluid absorbeert en op deze manier zorgt voor een forse reductie van de galm in je ruimte. Dat is erg prettig in een ruimte waarin conversatie en contemplatie centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan een atelier of galerie. Akoestisch pleisterwerk maakt de geluidsambiance in je atelier of galerie een stuk beter en je gasten zullen zeker vaker terugkomen. 

Andere dingen die je kunt doen

Natuurlijk is een geluidsabsorberend plafond niet per se alleen de oplossing van de akoestische uitdagingen van de ruimte. Zorg ook voor de volgende dingen in je galerie 

  • Gordijnen langs de ramen. Dit oogt huiselijk (tegenwoordig erg populair) en gezellig
  • Doeken of sierlijke wandbekleding aan de muur
  • Planten in de galerie (ook goed voor frisse lucht) 
  • Een tapijt op de vloer in plaats van een kale betonvloer. 

Eigenlijk kun je een heleboel doen om je atelier of galerie minder galmend te maken. Wanneer je in een lege kamer staat, dan hoor je alles galmen, wanneer je er dingen inzet, dan zul je merken dat dit veel minder is. Wil je meer tips en mogelijkheden doornemen voor geluids- en galmreductie? Raadpleeg dan een expert op dit gebied. We raden je www.acosorb.nl aan, omdat zij de specialisten op dit gebied zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden