Hoe richt ik een zentuin in?

Geplaatst op

De tuin wordt steeds meer een plek om te genieten en te relaxen na een lange werkweek. Omdat de horeca en alle andere leuke dingen vaak dicht zijn vanwege corona is het erg belangrijk een plek te hebben waar je van kan genieten. In deze blog willen we graag een aantal tips geven hoe jij je tuin in kan richten als zentuin. Ben je benieuwd hoe dat eruit ziet? Dan raden we je aan om snel verder te lezen.

Japanse boom 

Om de ultieme sfeer in je zentuin te kunnen creëren is het heel erg mooi om Japanse bomen te kopen. Online bomen kopen is erg gemakkelijk en geeft je al snel een goed overzicht van wat er te koop is op de markt. Je kunt heel gemakkelijk filteren en de verschillende opties onder elkaar zien. Een Japanse boom maakt direct een ongelooflijk exotische sfeer in je tuin. Veel mensen denken dat deze boomsoort niet in Nederland kan groeien, maar het is juist een van de meest populaire van tegenwoordig. Laat je informeren door de experts en geniet al snel van een geweldige zentuin.

Natuursteen en bamboe

Het is erg belangrijk op in een zentai natuursteen en elementen te plaatsen waardoor je die elementaire en aardse look krijgt. De tuin is bijzonder basic. Daar staan deze zentuinen onbekend. In combinatie met deze mooie stenen is het erg leuk om bamboe te plaatsen in je tuin. Veel mensen weten het niet, maar bamboe is heel sterk, snelgroeiend gras. Je moet het dus wel bijhouden en het is ook supersterk zodat het de winter kan overleven.

Zen iconografie 

Je kunt geen tuincentrum in lopen of je staat wel op de Zen iconografie. Met andere woorden: de Boeddha’s vliegen je om de oren. Er zijn zeer verschillende Boeddha’s te krijgen uit alle delen van de wereld. Je hebt de typische zittende Boeddha, maar ook een staande Boeddha die meer op kind lijkt dan op een volwassen man. Daarnaast heb je ook nog de liggende Boeddha. Om je zintuigen helemaal af te maken is het ook erg mooi om een vijver met koikarpers erin te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden