Hoeveel cadeautjes is normaal om te geven aan je kind tijdens Sinterklaas

Geplaatst op

Het is weer die tijd van het jaar, Sinterklaas is in het land. Deze tijd van het jaar gaat om geven. En je kind verwacht ook wat van Sinterklaas. Maar hoeveel cadeautjes is normaal om te geven tijdens deze festiviteit? Je wilt niet te weinig geven, maar zeker ook niet teveel. In deze blog gaan we het hebben over hoe verschillende ouders staan tegenover het aantal cadeaus dat ze geven aan hun kinderen.

5+ cadeaus

We spraken een moeder die haar kinderen allemaal 5 cadeaus of meer geeft met Sinterklaas. Deze vrouw heeft vier kinderen dus dan zit je al op 20+ cadeaus die je moet aanschaffen. ‘Als je het kunt missen hoor’, zo raadt ze aan. Ze zegt: ‘Ja ik heb vroeger ook altijd veel cadeaus gekregen van mijn ouders met Sinterklaas. Ik zette de traditie gewoon door, maar ik vind ook wel dat het eigenlijk een privilege is om zoveel cadeaus te krijgen met Sinterklaas. Omdat ik het op dit moment in me leven kan missen, geef ik ook cadeaus aan kinderen die soms geen cadeaus krijgen van hun ouders.’ Ze gooit er nog een mooie verpakking omheen en voilà, iedereen blij.

Geen cadeaus

We spraken ook een moeder met een dochter van 2 jaar oud die haar geen cadeau gaat geven voor Sinterklaas. ‘Ze heeft al genoeg spullen.’ Ze zegt dat het niet echt erg is om zo’n jonge dochter die enig kind geen cadeautjes te geven. Deze moeder gelooft niet echt in materialistische dingen. ‘Materiële spullen zijn niet de dingen die geluk brengen binnen mijn gezin, tijd spenderen, activiteiten ondernemen samen, dat zijn de dingen die ons gelukkig maken’, aldus deze idealistische moeder.

3 cadeaus

Deze moeder heeft twee kinderen, eentje van 7 jaar oud en eentje van 4. Deze kinderen kunnen 3 cadeaus verwachten met Sinterklaas. ‘De 3-cadeauregel is door een vriendin van mijn moeder geïntroduceerd. Ze zegt dat dit het ideale aantal cadeaus is om te geven, niet teveel, niet te weinig.’ Deze regel helpt met het in controle houden van de Sinterklaasuitgaven. Soms zie je zoveel leuke koopjes online dat je vergeet hoeveel je uitgeeft. Naast de uitgave die meetelt in dit aspect is het natuurlijk ook niet goed als je je kinderen teveel verwend.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden