Leuke thema’s voor een kinderkamer

Geplaatst op

Het ontwerpen van een geschikte kinderkamer is over het algemeen niet zo heel erg ingewikkeld. Je kijkt gewoon naar een aantal hobby’s en interesses van je zoontje of dochter en probeert op basis daarvan een leuke combinatie te maken van accessoires en meubels. Soms kan het zo zijn dat een kind niet een specifieke interesse of hobby heeft. Misschien vindt je zoontje of dochter alles wel interessant en leuk. In dat geval kan het inrichten van een kinderkamer een stukje moeilijker worden. In deze blog geven je daarom drie leuke thema’s waar je aan zou kunnen denken bij het inrichten van de kinderkamer. 

Sprookjes en kastelen

Sprookjes en kastelen zijn twee veel voorkomende thema’s in het leven van een kind. Een kleurrijke fantasiewereld waar stoere ridders draken te lijf gaan en mooie prinsessen gered zullen worden. Bijna elk kind heeft er wel eens over gedroomd! Wanneer je een kinderkamer inrichten in het thema van sprookjes en kastelen, kun je in veel gevallen kiezen voor een kleurrijk  behang met bijvoorbeeld heuvels en kastelen aan de horizon. Een andere muur kan weer geschilderd worden met een grot met daarin een enge draak! Op deze manier krijgt de kinderkamer heel veel verschillende kleuren waardoor diverse combinaties mogelijk zijn als het gaat om accessoires en meubels. 

In de natuur

Onze tweede suggestie is om de kinderkamer in te richten met dieren, planten en landschappen. Vanzelfsprekend bedoelen we dan vooral op het gebied van accessoires, behang en vloerbedekking. En natuurlijk kleurenpalet met veel groen, geel, wit en blauw, zorgt ervoor dat de kamer altijd een zekere vorm van rust uitstraalt. Ook zijn de kleuren neutraal genoeg om met verschillende accessoires en kleuren en stijlen van meubels goed samen te hangen. Daarnaast houden zowel jongens als meisjes van dieren en natuurlijk omgeving. Zelfs volwassene kunnen van een natuurlijke sfeer genieten! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden