Maak je tuin helemaal af met deze 4 leuke tips

Geplaatst op

Tijdens de winter- en herfstperiode is het een ideale tijd om alvast wat geld opzij te leggen voor de tuinwerkzaamheden van de komende lente en zomer. misschien is je tuin in de basis al helemaal in orde. Desalniettemin kun je altijd plezier aan beleven aan wat leuke extra toevoegingen aan je tuin. In deze blog de hele van aantal hele leuke ideeën met je die je deze lente of zomer ook kunt toepassen.

1. Andere planten, struiken of bloemen

dit is een makkelijke! Het is natuurlijk heel erg leuk om je tuin opnieuw aan te kleden met leuke mooie bloemen of hele specifieke planten. Denk bijvoorbeeld aan palmbomen die direct je tuin omtoveren tot een mediterrane binnenplaats. Ook is dit de uitgelezen kans om die oude struiken te vervangen voor wat nieuws.

2. Uitbreiding voor je tuinhuis

een tuinhuis is niet veel anders dan een rijke opgezette schuur. Het dient doorgaans primair als een soort van opslagplaats, en biedt de mogelijkheid om als extra zitruimte fungeren. Dit kun je het beste realiseren door er een veranda aan toe te voegen. Een tuinhuis met veranda is een hele goede toevoeging voor je tuin. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om ook als het wat minder goed weer is, toch lekker in de tuin te kunnen zitten en te genieten van je investering.

3. Verduurzaming van je tuin

duurzaamheid is een sleutelwoord van de 21e eeuw. Dit betekent dat ook jij ervoor deel uit kunt halen om je tuin duurzamer in te richten. denk bijvoorbeeld aan het toepassen van kunstgras. Je kunt hier een heleboel water mee besparen omdat kunstgras geen water nodig heeft, natuurlijk. Daarnaast ziet kunstgras er tegenwoordig stukken beter uit dan enkele jaren geleden en is het ook veel betaalbaarder geworden.

4. Decoraties een andere ornamenten

Een wat goedkoper alternatief voor het herinrichten van je tuin, is door eenvoudigweg wat leuke nieuwe decoraties en ornamenten te plaatsen op verschillende plekken in je tuin. Bij tuindecoratie denkt men al gauw aan houten kisten, standbeeldjes of verlichting. Echter, afhankelijk van het type tuin dat je hebt, kun je er ook voor kiezen voor van een wat meer landelijke uitstraling. Dit kan door middel van het plaatsen van bijvoorbeeld een mooie hark of een oude kruiwagen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden