Sportieve DIY-ideeën voor steigerbuizen met buiskoppelingen

Geplaatst op

De stevigheid van buiskoppelingen maakt ze een geweldige keuze voor het bouwen van modern ogende rekken of houders. Het voordeel is dat deze klemmen in combinatie met steigerbuizen ontzettend veel gewicht kunnen houden. Of je nu een eenvoudige boekenplank wilt bouwen of stevige bijzettafel voor in de woonkamer, je kunt met steigerbuizen en steigerbuiskoppelingen alle kanten op.

Steigerbuizen en klemmen voor je eigen tuingym

Je kunt met een steigerbuis in combinatie met de koppelingen een complete thuisgym maken. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een simpele pull-up-bar, waar je in principe maar drie buizen en twee koppelingen voor nodig hebt. Zorg er wel voor dat je de buizen op genoeg hoogte pas aan elkaar bevestigt met de dwarsligger. Bij voorkeur moet je er een klein sprongetje voor maken om erbij te kunnen. Hierdoor kun je een full range of motion maken. Als je met gestrekte armen hangt, dan mogen je voeten de grond niet raken.

Een eigen gemaakt voetbalgoaltje

Om een homemade voetbaldoel te maken heb je 6 tot 8 steigerbuizen nodig, afhankelijk van de schuine geleiders aan de zijkanten. Vervolgens kun je met 6 buisklemmen de hoeken met elkaar verbinden tot een stevig geheel. Het net draai je vervolgens om de buizen heen, om je soldeert er aparte haken op. Het voordeel van het maken van deze goals is dat je er buizen aan kunt toevoegen, waardoor deze groter wordt. Bijvoorbeeld als je kinderen ouder worden en van een grotere afstand kunnen schieten. Hoe groter het goal wordt, des te meer is het aan te raden om begeleidingsbuizen voor het net te gebruiken. Deze zorgen bovendien voor extra stevigheid om de klappen van de bal op te vangen.Wat je ook voor sportieve oplossing kiest, op de website van www.buiskoppelen.nl vind je alle benodigde materialen om jouw eigen sportieve project te starten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden