Tips om snel een huis te verkopen

Geplaatst op

Dus je bent klaar om je huis te verkopen maar je hebt geen idee hoe. In het corona tijdperk van 2020 lijkt dit misschien onmogelijk, maar de cijfers laten wat anders zien. Veel mensen zijn juist nu op zoek naar een huis. Wellicht omdat ze hebben kunnen sparen door niet te reizen (naar het buitenland en naar hun werk). Vooral rustige plekken rondom steden zijn populair geworden, zoals Waalre. In deze blog geven we je tips hoe jij snel je huis kunt verkopen voor een goede prijs.

Vind een goede makelaar

Makelaars zijn er in Nederland genoeg. Wat jij nodig hebt is niet zomaar een makelaar, maar de juiste makelaar. Zoek iemand die jouw wensen begrijpt, onderhandelt als de beste, een groot netwerk heeft en jouw huis zal supersnel verkocht worden. Een makelaar Waalre zorgt bijvoorbeeld in Waalre en omgeving dat deze populaire huizen snel verkocht worden tegen een scherpe prijs. Je kunt zelf ook je huis proberen te verkopen, maar dan zit je vast aan alle zorgen en taken om dit voor elkaar te krijgen. Zonder de juiste ervaring en kennis is dit extreem stressvol. 

Zet een goede prijs en stel een tijdlijn in

Het is verstandig om goed onderzoek te doen, of te laten doen over de prijs van jouw huis in de omgeving. Hiervoor moet je kijken naar wat andere prijzen waard zijn, maar ook naar de toekomst van de buurt. Staan er bijvoorbeeld nieuwbouwwijken op de planning of komt er een winkelcentrum aan? Dan kun je meer vragen dan je eigenlijk zou denken. Je speelt namelijk op de toekomst in. Vervolgens moet je een tijdlijn instellen met wat je allemaal moet regelen en wanneer. Dit scheelt je veel stress in de nabije toekomst. Denk hierbij aan: het interviewen van de juiste makelaars, het inpakken van de spullen die je niet meer nodig hebt, het inhuren van een makelaar en huis inspecteur, het klaarmaken van de woning voor bezichtigingen, en het sluiten van een goede deal.

Onderschat bezichtigingen niet

Een goede makelaar weet dat een bezichtiging essentieel is voor het verkopen van een huis. Vaak hebben makelaars zelf meubels en interieur om een bezichtiging aantrekkelijker te maken, maar ook jij kunt hier aan meehelpen. Als je al een nieuw huis hebt is het verstandig om alles wat je niet meer nodig hebt alvast daar naartoe te verhuizen of in een opslag te plaatsen. Je wilt het huis namelijk zo “clean” mogelijk laten zien aan een potentiële koper. Zo maak je het makkelijker voor de koper om zich in te beelden hoe zijn ideale huis en inrichting er uit komt te zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden