Tips om van je badkamer een wellnessruimte te maken

Geplaatst op

In deze stressvolle tijd is een wellness-sessie een van de dingen waar mensen echt tot rust door kunnen komen. Hoewel je wat minder snel naar een spa gaat in deze periode, kun je natuurlijk ook van je eigen badkamer een spa maken. Maar waar begin je precies? In deze blog hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om dat gevoel van een spa naar je eigen huis te brengen.

Begin klein en met de juiste accessoires

Na een drukke dag wil je thuis even heerlijk ontspannen met een glas wijn in bad. Iets dat hier perfect aan bijdraagt is een gevoel van ‘Zen’. Door deze oosterse invloeden met veel lichtgekleurd hout te gebruiken creëer je meteen een sfeervolle, rustgevende atmosfeer. Denk hierbij aan houten accenten met zandtinten en planten. Onthoudt dat rust begint met alle ‘overbodige’ aankleding zo veel mogelijk weg te halen, of in ieder geval uit het zicht. Voor de grotere onderdelen, zoals de kastjes en een bad, douche of wastafel kun je het beste gaan naar een specialist in dit soort badkamers. Een voorbeeld is Ton Scholten, specialist in sanitair in Haarlem en omstreken.

Creëer extra opslagruimte

Niet iedereen is gezegend met een badkamer die groot genoeg is om alle toiletspullen en handdoeken netjes op te bergen. Wordt daarom creatief met het indelen van je badkamer en bedenk goed wat je normaal in een spa verwacht. Geef ieder deel een duidelijke functie. Laat zaken als zeepjes en lotion zien op een stijlvolle en functionele manier en ‘verberg’ alles dat je niet direct nodig hebt in kastjes of manden.

Gebruik kalmerende kleuren

Hoewel de smaken kunnen verschillen en niet iedereen hetzelfde kleurenpalet in gedachten heeft bij een ‘rustgevende’ badkamer, zijn er een aantal tinten die over het algemeen goed werken. Gebruik niet teveel glimmende materialen waar lampen op reflecteren. Neutrale kleuren als wit, beige, zandtinten en het eerder genoemde hout helpen enorm. Ook groenige tinten kunnen een (letterlijk) natuurlijke sfeer creëren.

Sfeer gaat verder dan kleur

Nu de inrichting voor een groot deel bepaald is, gaat het om de laatste details. Als je écht wil ontspannen kun je zorgen voor sfeerverlichting door middel van meerdere kaarsen. Combineer dit met geuren die doen denken aan een spa (en dan niet het chloor van een zwembad) om helemaal tot rust te komen als je binnenkomt. Het is dus belangrijk om niet te kiezen voor hele steriele verlichting. Natuurlijk licht is uiteraard altijd een goede optie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden