Voorkom een woninginbraak met deze preventietips

Geplaatst op

Het is voor niemand leuk om thuis te komen en te constateren dat er is ingebroken. Bij veel inbraakgevallen hadden simpele preventiemaatregelen de inbraak kunnen helpen voorkomen. We zetten daarom een aantal tips van de beste en meest ervaren slotenmaker in Den Haag op een rij. Doe er je voordeel mee en kijk wat je kunt toepassen om je eigen woning beter te beveiligen.

Hoe goed zijn jouw sloten?

Maak gebruik van kwaliteit sloten. Een verouderd slot is tegenwoordig met gespecificeerd gereedschap makkelijk open te breken. Er bestaan zelfs sloten met speciale boorweerstand die elk soort inbraak gereedschap tegenhouden.

Maak gebruik van nachtsloten

Laat op al je buitendeuren nachtsloten zetten. Door een extra slot hierop te plaatsen verklein je de kans enorm dat een inbreker binnenkomt. Want zelfs als je slot wordt gekraakt zal het nachtslot de inbraakpoging tegenhouden.

Sleutels verloren?

Ben je de sleutels kwijtgeraakt? Neem in dit geval geen risico en laat de sloten vervangen. De sleutels kunnen gepland gestolen zijn voor een inbraak bij jou thuis of de vinder kan weten waar je woont. Hang dus ook nooit de adresgegevens aan een sleutelbos van jezelf, maar ook niet aan die van je kind.

Sleutelloos wonen

Mocht u beschikken over een budget voor je woningbeveiliging, dan is het aan te raden om sleutelloze sloten te installeren. Deze kunnen bijvoorbeeld alleen geopend worden met een pasje of een persoonlijke toegangscode. Zo hoef je nooit meer zorgen te maken over het verliezen van je sleutels en heb je deze in gedachten altijd bij je.

Ramen en glaswerk

Wanneer er glaswerk in je deuren zitten dan is dit vaak een makkelijk doelwit voor een inbreker om te breken. Vooral als je op sommige plekken nog gebruik maakt van enkel glas. Menig glaswerk is al beveiligd tegen inbraak, maar veel glaswerk zal uit elkaar spatten bij een inbraakpoging. Tegenwoordig bestaat er doorzichtige veiligheidsfolie. Het is aan te raden om dit over je raamwerk te plakken. Als het glas breekt zullen de glasstukjes niet los van elkaar komen maar stevig op hun plek blijven.

Met deze preventietips ga je effectief inbraakpogingen tegen en verklein je zoveel mogelijk de kans op een succesvolle inbraak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden