Wat heb ik aan betontegels in mijn tuin?

Geplaatst op

Al jaren en jaren zijn betontegels een graag geziene gast in de Nederlandse tuinen. Maar waarom eigenlijk, wat zijn nu werkelijk die grote voordelen van betontegels in de tuin? Lees snel verder in deze blog om te ontdekken hoe het in elkaar zit!

Lekker veelzijdig en leuk

Betontegels zijn duurzaam en zijn verkrijgbaar in een breed scala van vormen, maten en kleuren. Deze worden gebruikt om opritten te bouwen en helpen om je achtertuin zo efficiënt mogelijk in te richten. Denk aan de volgende voordelen: 

1: Veelzijdigheid: Met het brede scala aan betontegels kun je verschillende patronen en kleuren in je looppaden of opritten creëren. Sommige tegels lijken op zijn traditionele bakstenen, terwijl andere een in elkaar grijpende vormgeving hebben die je tuin een strakke uitstraling geeft. 

2: Kosten: De meeste betontegels zijn heel goed betaalbaar. Zeker als je bedenkt dat de levensduur van deze tegels meer dan 30 jaar is. Daarnaast ze zijn gemakkelijk te onderhouden of te vervangen.

3: Sterkte: Betontegels zijn veel praktischer dan gegoten beton. Het belangrijke voordeel van deze tegels is dat ze bij uitzetten en krimpen niet scheuren zoals betonplaten dit wel doen. 

4: Onderhoudsarm: Deze tegels zijn nogal onderhoudsarm. Dit betekent dat je er even met de tuinslang overheen kan en dat het dan ook weer zo´n beetje klaar is. Misschien een bezem erover, maar dat is het dan ook wel. Zo heb je meer tijd over om te relaxen in je tuin. 

5: Veiligheid: Betontegels zijn slipvast. Zo heb je minder snel dat je uitglijdt in de tuin. Ook fijn wanneer je kinderen aan het spelen zijn. Dat scheelt weer een valpartij. 

Tot zover de verschillende voordelen die samenhangen met betontegels. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met onlinebetonstenen.nl. Ze helpen je graag met je vragen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden