Wat heb je aan spouwmuurisolatie ?

Geplaatst op

Wanneer je woont in een oude woning kan het zijn dat deze niet goed geïsoleerd is. Dit brengt allerlei problemen met zich mee. Zoals een hoge energierekening aan het einde van de maand. Dit kan echt anders. In deze blog gaan we je vertellen hoe jij je woning op een goede manier kunt isoleren, specifiek met spouwmuurisolatie. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met onze tips in deze blog.

Het nut van spouwmuurisolatie

Er zijn een aantal zaken die erg belangrijk zijn om te weten als je een eigen huis hebt. Wanneer de spouwmuren niet goed geïsoleerd zijn, bijvoorbeeld wanneer je woont in een oud pand, bijvoorbeeld een rijksmonument, dan is het slim om te kiezen voor goede spouwmuurisolatie. Waarom? Dit komt omdat er veel warmte via de muren van je woning verdwijnt naar buiten, en andersom. Dus wanneer jij een kachel of airco aan hebt in een bepaald seizoen, dan is het zonde van de energie en geld. Een bedrijf komt graag langs om dit voor je te regelen.

Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

Twee vaak gebruikte soorten spouwmuurisolatie zijn glaswol en kunststofparels. Deze laatste is zeer gemakkelijk in de wand te brengen door onder hoge druk dit erin te spuiten. Door een reactie met water vormt zich een laag die isolerend werkt in de muur. Dit gaat lekker snel en de resultaten zijn langdurig.

Andere dingen die je kunt doen

Er zijn tal van dingen die je kunt doen om de energierekening aan het einde van de maand naar beneden te brengen. Kies dus voor isolatie, maar ook voor dubbele ramen. En als je niet in huis bent, doe dan de lichten uit. Je kunt tijdschakelaars krijgen die het allemaal voor je regelen. Ook de verwarming kun je automatisch met een slimme thermostaat laten zakken en stijgen waardoor je ook weer energie kunnen besparen en dus geld. Vergeet ook het dubbelglas niet, dit zorgt ook voor een bijzondere reactie van de energie kosten omdat warmte en koelte niet via de ruiten verdwijnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden