Wat te doen tegen inbraak in mijn woning?

Geplaatst op

Een inbraak kan niet alleen zorgen voor het verliezen van je spullen, maar het kan ook mentaal een vervelend gevoel hebben. Gelukkig kun je het de inbrekers tegenwoordig steeds moeilijker maken met verschillende hulpmiddelen. Lees snel verder wat jij kunt doen tegen inbrekers.

Verberg je waardevolle spullen op een slimme manier

De inbrekers van weleer die weten dat er regelmatig een sleutel wordt achtergelaten op veel te voor de hand liggende plekken, zoals de plantenbak of onder afvalcontainers. Ze hebben ook een uitstekend gevoel voor waar de meeste mensen hun waardevolle spullen verstoppen: de ouderslaapkamer (dan niet in een brandkluis). Dat is de eerste plaats waar een inbreker naartoe gaat als hij je huis binnenkomt. Ze gaan door je lades en nachtkastjes en zoeken naar geld en juwelen.

Als ze dan toch binnen zijn gekomen, dan kun je het beste tegen hun verwachtingen in handelen. Verberg je kostbare bezittingen op onverwachte plaatsen. Soms is het plaatsen ervan in het zicht eigenlijk je beste strategie. Overweeg ook om je belangrijkste items en documenten in een kluisje te stoppen dat aan de vloer kan worden vastgeschroefd.

Een PKVW-gekeurd slot laten installeren

Een PKVW-slot is gegarandeerd veiliger dan een slot zonder zo’n keurmerk. Het maakt het voor inbrekers veel lastiger om een dergelijk slot te openen, waardoor ze afgeschrikt worden. Hierdoor moet de inbreker langer in het zicht staan en zal hij er sneller voor kiezen om zijn biezen te pakken. Voor een juiste installatie kun je een gekeurde slotenmaker Heerhugowaard inschakelen. Je weet dan zeker dat alles tiptop in orde is, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken.

Installeer beveiligingscamera’s

Veel mensen geloven ten onrechte dat inbraken meestal in het midden van de nacht plaatsvinden. In werkelijkheid zijn de uren tussen 10.00 uur en 15.00 uur de favoriete tijd van een inbreker. Dat komt omdat de meeste criminelen hun daden willen plegen zonder kans om gepakt te worden. Als je meestal overdag op je werk of op school bent, is je huis veel kwetsbaarder voor een inbraak. Door binnen en buiten bewegingsgevoelige camera’s te installeren, kun je jouw eigendommen in de gaten houden, waar je ook bent.Er zijn verschillende soorten camera’s die je kunt kiezen. Deurbelvideocamera’s richten zich op vanzelfsprekend op het gedeelte voor het huis, meestal de veranda, zodat je kunt zien wie er voor de deur staat. De Ring is zo’n deurbelcamera en dient al regelmatig als vervanging van het intercomsysteem. Als je met zo’n intercomsysteem bent uitgerust, kunt je zelfs met de persoon praten zonder dat je naar de deur hoeft te komen. Vaak kan de aanwezigheid van dit soort apparatuur al een afschrikkingseffect hebben op de criminaliteit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden