Wat voor kleur moet er op mijn slaapkamer muren komen?

Geplaatst op

Een slaapkamer is een plek om tot rust te komen en een goede nachtrust te krijgen. Dit kan uiteraard ook in een kamer met witte muren, maar kleur kan je kamer meer energie geven en werkt stemmingversterkend. Kleur en licht beïnvloedt namelijk ons humeur. We begrijpen dat het uitkiezen van een verfkleur niet het makkelijkst is, er zijn zoveel verschillende kleuren en merken beschikbaar. Hieronder vind je onze kleur aanbevelingen voor wat meer kleur in je leven (slaapkamer).

Licht paars/lavendel

Licht paars of lavendel op de muur straalt rust en een serene energie uit. De key voor een kamer met een licht paarse muur is om de kleuren van je meubels en accessoire ook rustig te houden. Gebruik bijvoorbeeld ook pastel- kleurige meubels en kies voor witte gordijnen. Zilveren accessoire maken een licht paarse kamer helemaal af!

Kakigroen

Kaki groen is een rustgevende kleur die geïnspireerd is op de natuur. Ook deze kleur straalt rust uit. Maak de kamer af door houtkleurige tinten meubels te gebruiken. Voor een mooi samenhangend geheel gebruik je goudkleurige accessoire.  

Blush pink

Met een zachtroze kleur op de muur en de juiste kleur meubels creëer je een uitbundig vrouwelijk, maar toch chique kamer. Houd je van een sierlijke stijl? Ga dan voor Franse stijl meubels. 

IJsblauw 

Een kalmerende zacht blauwe kleur op de muur, staat fris en clean. Combineer deze kleur muur met ruimtelijke en witte meubels en de kamer wordt elegant en een tikkie dromerig. Perfect voor als je gaat slapen!

Citroen geel

Citroen geel is misschien niet de kleur die je in eerste instantie snel zou uitkiezen, maar als je weet hoe je de rest van de kamer goed kan stijlen is het een vrolijke, warme en energieke kleur, die wat speelsheid toevoegt. Zacht grijze meubels en zilver passen perfect bij deze kleur! Voor wat meer contrast kan het toevoegen van een mooie groene plant in de kamer niet ontbreken. Ga gewoon voor geel! 
Ik hoor je al denken, leuk al die kleuren maar voor welk merk moet ik gaan? Sikkens verf heeft over de 1200 tinten verf in het assortiment, daar vind je sowieso de perfecte kleur tussen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze informatieve blogs nemen je mee op een reis door de wereld van kunst, design, schrijven, muziek, fotografie en meer. Laat je inspireren, verbeter je vaardigheden en verken de nieuwste creatieve trends.

Contactgegevens

Via info @ beapeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden